Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Evaluatie netwerken €fficiënt Voeren Noord Nederland

afbeelding van NVeldhuis

Begin vorig jaar (2013) zijn in Noord Nederland de eerste drie netwerken €fficient Voeren van start gegaan, met gemiddeld 10 veehouders per netwerk. In een tijdsperiode van ruim een jaar zijn alle bedrijven een keer bezocht. Aan het eind van het netwerk hebben we de veehouders gevraagd om dit netwerk te beoordelen.
Hieronder staan enkele bevindingen:
- Leerzaam, altijd interessant met collega’s te sparren en gezellig
- Kleine vooral praktische handigheidjes en eenvoudige rekenregels
- Vergelijkingsmateriaal
- Het gaat specifiek om een technisch deel van de bedrijfsvoering
- Je bent intensief bezig met voeding, de grootste kostenpost op je bedrijf
- Je ziet verschillen van wat iedereen doet
- Strak opletten wat er in gaat, en bij anderen is niet alles beter
Eindcijfer: 7,8
 
Wat houdt een netwerk €fficient Voeren in?
In een periode van minimaal een jaar bezoek je elkaars bedrijven en beoordeel je de voerefficienties. Per bijeenkomst worden actuele cijfers aangeleverd en verwerkt zodat je kunt zien welke invloed je rantsoen heeft op de voerefficientie. Tevens wordt bij elk bedrijfsbezoek het gastbedrijf kritisch bekeken door de ogen van collega veehouders. Er wordt een kijkopdracht ingevuld. Hoe ziet het voer eruit? Zijn de koeien goed aan het herkauwen? Zit er broei in de kuil? Etc. Via groene en rode kaarten geven collega’s aan wat opgevallen is tijdens de rondgang. In de einddiscussie van de dag wordt dit alles uitvoerig besproken.
 
Meer informatie?
Klik hier voor meer informatie over de netwerken €fficiënt Voeren. Wilt u zich aanmelden? Dat kan via het aanmeldformulier.