Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Kennismakelaar Rob Huinink

Gebruikersprofiel:
functie: 
Kennismakelaar
adres: 
Beethovenstraat 34 7131 AK Lichtenvoorde
Provincie: 
Gelderland
telefoonnummer: 
06-13807901
e-mailadres: 
r.huinink@melkveeacademie.nl

Hallo,

mijn naam is Rob Huinink. Ik woon in Lichtenvoorde, een prachtige plaats in het al even prachtige Achterhoek. Ik woon samen met mijn vriendin en we hebben twee zonen.

Tot 2010 ben ik melkveehouder geweest in Beltrum. Hier zat ik met meerdere maten in een samenwerking. Na tien jaar bleek dat de neuzen niet meer dezelfde kant op stonden en is besloten om te stoppen met de boerderij en is die verkocht.

Ik heb toen besloten om door te gaan als zelfstandig agrarisch adviseur om zo mijn kennis niet verloren te laten gaan. Als adviseur richt ik mij op het begeleiden van veehouders, naar het doel wat ze zichzelf stellen. Daarbij houd ik ze een spiegel voor en tevens probeer ik ze te prikkelen om verder te kijken. Zo zijn ze in staat om hun grenzen te verleggen, wat nodig is om vooruit te komen.

Sinds 2005 ben ik Kennismakelaar bij de Melkvee Academie. Bij de Melkvee Academie is ‘Boeren leren van boeren’ één van de kernboodschappen. Dit spreekt mij erg aan. Veehouders bezitten veel kennis. Door ze bij elkaar te brengen en ze met elkaar te laten discussiëren komt vaak veel kennis bovendrijven. Als Kennismakelaar is het mijn taak om die kennis in goede banen te leiden zodat er een goede discussie ontstaat. Daarnaast probeer ik bij elke discussie een verdiepingsslag te maken, zodat veehouders naar huis gaan met andere vragen dan die waarmee ze gekomen zijn.

De toekomst van de melkveehouderij ziet er goed uit. Wel moeten we in Nederland oppassen dat we niet mee gaan in de trend van groot, groter, grootst. In Nederland gaan we die wedren verliezen omdat de lonen hoger zijn dan in bv. Oost-Europa. Boeren in samenhang met de omgeving (dus samenleving en natuur) wordt belangrijk. Zeker ook als we ons goede imago willen behouden. In mijn visie is er toekomst voor boeren die verantwoord omgaan met produktiemiddelen. De Melkvee Academie kan u hierbij helpen.

Tot binnenkort op een van onze bijeenkomsten!

Met vriendelijke groet,
Rob Huinink